Pensioenbeheerder PGGM heeft een overeenkomst gesloten met SolarCity over een belegging in een portefeuille met 38.000 zonne-energiesystemen.

De systemen staan opgesteld in 21 Amerikaanse staten en zijn samen goed voor een vermogen van ongeveer 275 megawatt, meldt het bedrijf dinsdag.

De pensioenbeheerder wil meer langetermijnbeleggingen in duurzame energieondernemingen doen. Daarnaast verwacht PGGM een "aantrekkelijk en stabiel rendement" te halen.

Welk bedrag met de investering gemoeid is, meldt PGGM niet. Een zegsman zegt dat de investeringen van PGGM meestal liggen tussen de 200 miljoen en 500 miljoen euro. Deze overeenkomst komt uit aan de onderkant van deze bandbreedte, voegde hij toe.

SolarCity is een Amerikaanse producent van zonnepanelen. Het bedrijf is een fusie met auto- en batterijenproducent Tesla aan het afronden.

Voor PGGM is het de eerste belegging in deze vorm van duurzame energieopwekking. De pensioenbeheerder stak eerder wel al geld in bijvoorbeeld offshore windenergie, stadsverwarming en slimme energiemeters.