NUzakelijk volgt de Nederlandse deelnemers aan Village Capital, een drie maanden durend acceleratorprogramma dat sociale ondernemingen op democratische wijze aan groeikapitaal helpt.

Solarswing is een van de kandidaten.

Het bedrijf vervangt ramen en daken door transparante zonnepanelen, waardoor minder kunstlicht, airco en zonwering nodig zijn. Het gebouw zelf wordt een energiebron.

Wat doet SolarSwing?
Oprichters Stan de Ridder en Sam Kin willen af van de situatie dat energiezuinige gebouwen niet mooi kunnen zijn. Zij vinden dat het samen hoort te gaan, dat het elkaar kan versterken.

De Solarswing energy maakt dat mogelijk. Door het direct instralende licht af te vangen en te gebruiken voor energieproductie, kan die energie het gebouw niet meer opwarmen en je niet meer verblinden. Doordat de Solarswing energy transparant is zijn gebouwen met natuurlijk daglicht mogelijk.

Op welke trend en/of ontwikkeling spelen jullie in?
Solarswing energy lift mee op de trend om daglicht optimaal te benutten voor natuurlijke verlichting van gebouwen en op de trend van meer decentrale gebouwgeïntegreerde, energie-opwekking.

De nieuwe Europeese richtlijnen voor beperking van het energieverbruik en het toenemende belang van duurzaamheidslabels als BREEM en LEEDS zijn belangrijke ontwikkelingen die de vraag naar systemen als Solarswing energy sterk stimuleren.

Waarom doen jullie mee aan Village Capital?
Stan de Ridder en Sam Kin zijn dit jaar gestart met Solarswing energy. Zij doen mee aan Village Capital omdat ze van anderen willen leren, hun onderneming verder willen ontwikkelen en interessante mensen willen ontmoeten.

Solarswing energy wil graag kennismaken met potentiële partners en investeerders. Village Capital is voor hen een ideale springplank.

Wat zou je aan onze lezers willen vragen?

De ontwikkelkosten zijn vaak hoog en de uitvoertijd vaak lang bij hoogwaardige technische producten. De vraag van Solarswing energy aan de lezer is daarom de volgende: weten jullie partners voor SolarSwing Energy die deel willen nemen in de ontwikkeling en het vermarkten van hun product?

Village Capital is een internationaal programma dat impactorganisaties verder op weg wil helpen. Deelnemers hebben tezamen inmiddels meer dan 30 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.