NUzakelijk volgt de Nederlandse deelnemers aan Village Capital, een drie maanden durend acceleratorprogramma dat sociale ondernemingen op democratische wijze aan groeikapitaal helpt.

Brandt & Levie is een van de kandidaten. De onderneming produceert worsten op een eerlijke en transparante manier. Daarnaast laat het bedrijf zijn consumenten ook graag weten wat ze nou precies aan het eten zijn.

Onder de rook van Amsterdam produceert Brandt & Levie gedroogde vleeswaren naar Italiaans model, maar dan gemaakt van scharrelende Nederlandse varkens en met gebruik van zelfgemaakte recepturen. Drie boeren leveren de dieren zodat volstrekt helder is waar de varkens vandaan komen en hoe ze hebben geleefd.

Wat doet Brandt & Levie?
Jiri Brandt, Samuel Levie en Geert van Wersch hebben alledrie een horeca-achtergrond. Zij werkten in restaurantkeukens, runden een eigen cateringbedrijf en zijn actief geweest bij de oprichting van Youth Food Movement.

Voor alledrie geldt dat zij veel waarde hechten aan weten wat je eet. Waar komt die worst nou eigenlijk vandaan, hoe is het geproduceerd en hoe heeft het stukje vlees op je bord nou eigenlijk precies geleefd. Zij geven gevraagd en ongevraagd antwoord op die vragen.

Op welke trend en/of ontwikkeling spelen jullie in?
Brandt & Levie wil trendsetter zijn. Samen met andere producenten dragen zij hun vak van worstenmaker vol trots uit en zij hopen eerder een trend te creëren dan op een trend mee te liften.

Wat zij nog nodig hebben om op te kunnen schalen is een nieuwe locatie, uitbreiding van hun team en verdere samenwerking met boeren.

Waarom doen jullie mee aan Village Capital?
De jongens zien Village Capital als een prima plek om mensen te ontmoeten die op een vergelijkbaar punt in hun carrière zijn aanbeland.

Brandt & Levie wil graag in de ervaringen van medekandidaten delen en deelname aan Village Capital maakt dat mogelijk. Verhalen uitwisselen, wie loopt waar tegenaan en hoe los je sommige problemen op. Kennismaken met gelijkgestemden was een belangrijke reden om deel te nemen.

Wat zou je aan onze lezers willen vragen?
Vraag van Brandt & Levie voor de lezers is de volgende: als je zelf een droge worst zou mogen maken, wat voor smaak zou deze dan moeten hebben? Welke ingrediënten zou jij zelf toe willen voegen?

Village Capital is een internationaal programma dat impactorganisaties verder op weg wil helpen. Deelnemers hebben tezamen inmiddels meer dan 30 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.