Triodos Bank gaat haar bedrijfsactiviteiten dit jaar uitbreiden naar Frankrijk. 

De opening van een Franse agentschap is een belangrijke volgende stap in de ambitie van de bank om een Europese bank te worden, heeft Triodos, die staat voor duurzaam en transparant bankieren, donderdag bekendgemaakt. 

''Het is niet zo dat Fransen meteen een rekening kunnen openen, maar via het agentschap willen we graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met kredietverlening. Als het goed is openen we dan over een jaar of twee een bankvestiging'', legt directievoorzitter Peter Blom uit.

Stroomversnelling

Omdat de verduurzaming van de economie volgens hem in een stroomversnelling zit, is Triodios afgelopen jaar opnieuw sterk gegroeid. Over 2012 behaalde de bank een netowinst van 22,6 miljoen euro, een stijging van 31 procent ten opzichte van 2011. Het aantal klanten nam toe met 23 procent tot meer dan 437.000.

Het eigen vermogen van Triodos Bank is in 2012 met 114 miljoen (25 procent) gestegen, waarvan 96 miljoen euro als gevolg van een succesvolle emissie van certificaten van aandelen. De bank heeft nu vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.