AMSTERDAM - MKB-Nederland helpt midden-en kleinbedrijven in de haven van Rotterdam met het besparen van energie en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Dit doet de landelijke ondernemersorganisatie in samenwerking met de Rotterdamse ondernemersvereniging Deltalinqs. Ook de gemeente Rotterdam bij het project betrokken.

Het doel van het project is om minstens 20 bedrijven over te laten gaan op het invoeren van energiebesparende maatregelen. Met een stappenplan van Deltalinqs kunnen bedrijven hun mogelijkheden tot besparen vinden, maatregelen selecteren en het energieverbruik verminderen.

Naast de duurzame kant heeft het besparen van energie ook nog een commercieel voordeel, zo vindt MKB-Nederland. Klanten zouden in aanbestedingen tegenwoordig steeds vaker om een bewijs van duurzaamheid vragen. Bovendien kunnen bedrijven zich onderscheiden van bedrijven die op het gebied van duurzaamheid minder ver zijn.

De samenwerking tussen MKB-Nederland en Deltalinqs komt voort uit het overheidsproject Green Deal. Dit project helpt burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden duurzame initiatieven te realiseren.