AMSTERDAM – De Nederlandse kledinglijn Rework claimt het eerste bedrijf te zijn dat katoenen werkkleding volgens het cradle to cradle-principe (C2C) aanbiedt. Middels dit principe worden alle onderdelen van een product hergebruikt.

De kledinglijn is een samenwerking tussen bedrijfskledingproducent Van Puijenbroek Textiel, textielbedrijven Berendsen en Lavans en afvalbedrijf van Gansewinkel. De kleding is naar eigen zeggen zo ontworpen dat elk onderdeel tot compost gemaakt kan worden.

Rework voldoet aan een zilveren EPEA-certificering, wat inhoudt dat elk onderdeel in de productieketen streng wordt bekeken aan de hand van criteria zoals energieverbruik en arbeidsomstandigheden.

De kledinglijn wil zich vooral breed profileren, en niet voor een bepaalde sector werkkleding maken. “We willen snel uitbreiden naar meerdere kleuren kleding, zodat deze bij elk beroep passen”, zegt Jean-Paul van de Wiel van Rework.

Eerst willen de samenwerkende bedrijven slagen in de Benelux plus een deel van Duitsland van dezelfde grootte, voordat ze zich gaat richten op andere markten.