ROTTERDAM - Geen scheurende pizzakoeriers meer, maar keurige scooterrijders die weten hoe je je in het verkeer moet gedragen. Daar wil Domino’s Pizza naar toe door de komende jaren ongeveer 1200 elektrische scooters aan te schaffen.

Om die zo effectief mogelijk te laten rijden, hebben studenten van de TU Delft voor de koeriers een game ontwikkeld die goed rijgedrag stimuleert.

Dat vertelt een woordvoerster van de pizzaketen, die in de overgang van benzinebrommers naar elektrisch rijden samenwerkt met TNO, Syntens Innovatiecentrum en TU Delft. Met het project (On)bezorgd willen de partijen onder meer het elektrisch rijden in de hele bezorgbranche stimuleren. Syntens wil de opgedane kennis in dit project zoveel mogelijk inzetten voor het gehele bedrijfsleven.

Het initiatief is ontstaan bij Syntens en TNO. "Beide partijen waren al bezig met de vraag hoe elektrische mobiliteit in Nederland kan worden gestimuleerd. Dus dat sloot goed op elkaar aan”, aldus Ruben van der Horst, innovatieadviseur bij Syntens.

''Wij hopen dat als de koeriers met beleid gaan rijden, zij zoveel mogelijk kilometers kunnen maken zonder iedere keer de scooter op te laden'', aldus Caroline ten Cate van de pizzaketen, die 125 vestigingen in Nederland heeft.