AMSTERDAM - Heineken komt begin volgend jaar met een eigen, groene statiegeldfles voor de Nederlandse markt. Dat maakte de bierbrouwer maandag bekend.

Heineken is na Grolsch de tweede brouwer die breekt met het aloude bruine statiegeldflesje van de gezamenlijke Nederlandse brouwers.

Net als Grolsch, dat in 2007 als eerste Nederlandse brouwer zijn eigen statiegeldfles introduceerde, kiest ook Heineken voor een groene fles. De grootste bierbrouwer van Nederland gebruikt die kleur al in de rest van de wereld.

De nieuwe fles krijgt net als de huidige wegwerpfles van Heineken een doorzichtig etiket. Het Heineken-krat is al groen, en blijft daarom gewoon bestaan.

Heineken komt juist op dit moment met de nieuwe fles, omdat de brouwer zich de laatste jaren sterk heeft geprofileerd met de kleur groen. "De statiegeldfles was daarin nog het ontbrekende puzzelstukje", licht directeur marketing Hans Böhm van Heineken Nederland toe. Eind maart begint Heineken met een reclamecampagne om de nieuwe fles onder de aandacht te brengen.