AMSTERDAM - Verzekeringmaatschappijen doen steeds meer aan duurzaam beleggen. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

In het onderzoek, waar 29 verzekeringsmaatschappijen onder de loep werden genomen, steeg het aantal verzekeringsmaatschappijen dat beleid heeft ontwikkeld op duurzaam beleggen van 53 procent naar bijna 70 procent. In het onderzoek werd vooral gelet op het beleid, de implementatie van het beleid en de transparantie over de beleggingen.

Net als vorig jaar is Zwitserleven de meest duurzaam beleggende verzekeringsmaatschappij. Na Zwitserleven eindigde Reaal en ASR Nederland in de top drie. Reaal is het zusterbedrijf van Zwitserleven en maken beide deel uit van het bank- en verzekeringsconcern SNS Reaal.

Het VBDO is zeer content met de toegenomen aandacht voor duurzaam beleggen van de verzekeraars, maar heeft desondanks ook nog een kritische noot te vermelden. De transparantie kan volgens VBDO-directeur Van der Helm nog flink verbeterd worden.

Van de 29 onderzochte verzekaars konden of wilden negen bedrijven niets zeggen over hun beleid wat betreft duurzaam beleggen.