ROTTERDAM - In het westelijk havengebied van Rotterdam opent 22 september het eerste stadslandbouwbedrijf van Rotterdam de deuren. Bij het boerenbedrijf wordt zo veel mogelijk alles zelf verbouwd, verkocht in de eigen winkel en ter plekke geserveerd in het restaurant.

Uit je eigen stad, zoals het initiatief heet, heeft als ideëel doel dat alles zo dicht mogelijk bij de consument wordt verbouwd.

Zo hoeft voedsel niet meer grote afstanden naar de consument af te leggen. Bovendien leren stadskinderen weer waar het eten vandaan komt, zeggen de initiatiefnemers.

Boerderij

Naast de verbouw van groente en fruit wordt er ook vis gekweekt op de boerderij. Wat de boeren niet zelf kunnen verbouwen, halen ze bij collega's in de directe omgeving van Rotterdam.
Het idee is dat met de stadsboerderij een rendabel bedrijf wordt neergezet.

Er is bijvoorbeeld een restaurant gevestigd en er vinden allerlei andere activiteiten plaats, zoals oogstfeesten, markten, workshops, kinderactiviteiten en zijn er educatieve programma’s.

Uit je eigen stad is direct een oplossing voor het havengebied in Rotterdam-West. De loodsen daar worden nu weer hergebruikt voor de productie van eten, de eigen winkel en het restaurant. Ook zijn de ruimtes af te huren voor vergaderingen of andere bijeenkomst. Het stadsbestuur is daar blij mee.