AMSTERDAM - Voor de derde keer in een jaar tijd heeft het Amsterdamse zalencomplex Amsterdam RAI een duurzaamheidsprijs gewonnen.

Donderdag kreeg Amsterdam RAI de UFI Sustainable Development Award uitgereikt. Dat heeft de UFI, de wereldwijde vereniging van de exhibitie-industrie, bekend gemaakt.

UFI was vooral te spreken over de manier waarop Amsterdam RAI het idee ‘duurzaamheid’ tussen de oren had gekregen van het personeel. “Juist daardoor zijn ze in staat ze hun duurzame ambities realiseren”, aldus Paul Woodward, managing director van UFI.

Amsterdam RAI versloeg vijf andere genomineerden. Dat waren Artexis Group, Cape Town International Convention Centre, Messe Frankfurt, Palexpo en UBM Live Amsterdam. UBM Live Amsterdam is de Nederlandse tak van de in Londen gevestigde evenementenorganisator UBM Live.

Amsterdam RAI reageert verheugd op de toekenning van de prijs. “Met het behalen van de UFI Sustainable Development Award heeft Amsterdam RAI haar derde internationale vakprijs in 2012 gewonnen. De verkiezing door UFI is een bekroning van het duurzaamheidsbeleid dat de RAI sinds 2008 voert.”

Eerder dit jaar werd door de HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International) de Sustainability Award toegekend. En in maart werd Amsterdam RAI in Londen door het vakblad Exhibition News verkozen tot Best International Venue.