AMSTERDAM – De biologische supermarktketen EkoPlaza opent deze maand zijn 56ste vestiging. Gemiddeld openden de afgelopen twee jaar twee filialen per maand hun deuren, zo meldt de onderneming dinsdag.

Dit komt deels doordat veel ondernemers van de Natuurwinkel-formule, die in handen is van Wessanen-dochter Natudis, naar EkoPlaza zijn overgestapt. Zij waren ontevreden met het beleid van Natudis.

“Dit jaar groeien we nog naar 60 vestigingen, volgend jaar hopen we de 75ste vestiging te openen”, laat een woordvoerder van Udea, het moederbedrijf van EkoPlaza, weten.

EkoPlaza heeft in een jaar tijd Natuurwinkel van de troon gestoten als de grootste keten van biologische supermarkten in Nederland. “We groeien bovendien harder dan ‘gewone’ supermarkten”, aldus de persvoorlichter.

Lichtgroen

De keten liet eerder weten steeds meer ‘lichtgroene’ consumenten te zien. Deze groep consumeert niet alleen maar biologisch, maar kiest wel steeds vaker voor een duurzame variant.

“We merken al dat onze naam steeds bekender wordt, de komende jaren willen we dat landelijk nog verder uitbouwen”, aldus de woordvoerder.

Biologische wijn

De nieuwe aanwinst in Den Haag is met een vloeroppervlakte van 912 vierkante meter de grootste tot nu toe. Er is meer aandacht voor biologische wijn en koffie en voor natuurlijke huidverzorging en cosmetica. Daarnaast worden er verse maaltijden in de winkel bereid.

Ongeveer de helft van de winkels van Ekoplaza is in eigen beheer, de rest is eigendom van franchisenemers.