AMSTERDAM - Het duurzame beleggingsbedrijf Greenfoot heeft in het oosten van Duitsland een zonnepark gekocht met een vermogen van 4,5 megawatt. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

Het betreft een zonnepark van bijna 10 hectare met 19.000 panelen in de plaats Mühlhausen in deelstaat Thüringen. De zonnepanelen leveren de electriciteit voor ongeveer 1200 huishoudens.

Greenfoot betaalt samen met de Duitse bank DKB en een niet nader genoemde grote belegger 9,7 miljoen euro voor het park. Het consortium neemt het park over van ontwikkelaar Conecon, dat volgens Greenfoot-directeur Sander Haas in Duitsland al 750 megawatt aan zonneparken heeft gebouwd.

Beleggers

“Wij kennen dat niet zo in Nederland”, zegt Haas tegen NUzakelijk, “maar in Duitsland is het heel gangbaar dat beleggers een zonnepark van een ontwikkelaar kopen.”

De beleggers willen hun investering terugverdienen door de verkoop van elektriciteit, waarvan de prijs voor de komende 20 jaar vast staat op 22 cent per kWh. “De rekensom is dus niet moeilijk. Het is interessant investeren”, zegt Haas.

Het is voor het jonge bedrijf Greenfoot het eerste grote project waar het eigenaar van is.