AMSTERDAM – Ikea gaat zonnepanelen plaatsen op de Chinese vestigingen en distributiecentra van het bedrijf. Hiermee bepsart Ikea ongeveer 6000 ton CO2.

De panelen op de vestigingen gaan 10 tot 15 procent van alle energiebehoefte voor hun rekening nemen. De distributiecentra gaan straks volledig op zonne-energie werken., aldus het meubelconcern in een persbericht.

Ikea haalt inmiddels ongeveer de helft van de energievoorziening uit groene bronnen. Het concern heeft wereldwijd 250.000 zonnepanelen en 80 windmolens geplaatst en denkt in totaal 470 miljoen euro te gaan uitgeven een de verduurzaming.

Doelstelling

Het concern heeft als doelstelling 100 procent van de energiebehoefte uit duurzame bronnen te halen. “Dit project in China is een belangrijke stap om onze lange termijn ambitie om voor 100 procent gebruik te maken van hernieuwbare energie te verwezenlijken”, aldus Steve Howard, duurzaamheiddirecteur van Ikea.

“We gebruiken de zon niet alleen om onze vestigingen en andere gebouwen in China van energie te voorzien, maar breiden het project het komende jaar ook uit naar onze leveranciers in het hele land.”