AMSTERDAM – De raadfracties van de gemeente Groningen willen de mogelijkheden van energie uit hondendrollen onderzoeken om huishoudens in de gemeente van biogas te voorzien.

Dat meldt RTV Noord.

In een hondendrol zit, net als in koeienpoep, veel energie die gebruikt kan worden voor het verwarmen van huishoudens. Door de hondendrollen direct op te vangen in speciale afvalbakken, kan de poep gebruikt worden voor het winnen van biogassen. Hiermee wordt ook direct het probleem van hondenpoep op straat aangepakt volgens de fracties.

Voorbeeld

Het idee van energie uit hondenpoep is niet nieuw. Ook andere gemeentes hebben in het verleden geëxperimenteerd met de mogelijkheden. Haarlem gaf eerder aan een dergelijk initiatief te willen starten en in Leeuwarden is met succes 64 ton aan hondenpoep in biogas omgezet.

“De ervaringen in de andere gemeenten laten zien dat ze in positieve zin bijdragen aan duurzaamheid, leefbaarheid, hygiëne en de bereidheid om hondenpoep op te ruimen”, licht raadslid Kris van der Veen van Groenlinks toe.