AMSTERDAM – De Amerikaanse zakenman en miljardair Warren Buffet begint, wegens enorme belangstelling, een tweede inschrijvingsronde voor bedrijven die willen investeren in zijn onlangs gekochte zonnepark.

Dat laat Buffet's bedrijf MidAmerican Energy weten aan Bloomberg.

Warren Buffet kocht het Topaz Solar Park afgelopen december van First Solar, het bedrijf achter het zonnepark. First Solar kon de leningen van de Amerikaanse overheid niet terugbetalen, waarna MidAmerican Energy het bedrijf voor twee miljard dollar overnam. First Solar blijft overigens nog wel betrokken bij de bouw van het park, dat in 2015 af moet zijn.

Om de overname te financieren konden investeerders een deel van de obligaties kopen voor 850 miljoen dollar. De belangstelling bleek echter zo groot dat bedrijven zich voor ruim 400 miljoen dollar meer hadden ingeschreven.

Met een tweede ronde kunnen investeerders opnieuw obligaties kopen. MidAmerican Energy verwacht dat hiermee het bedrag van ruim 1,2 miljard dollar, dat nodig is om het project te realiseren, wordt behaald.

De vraag naar obligaties toont volgens het bedrijf van Buffet de groeiende interesse voor duurzame energie aan en laat zien dat het een belangrijke inkomstenbron voor lange periodes kan zijn.