VENLO - Zonnecellenfabrikant Scheuten Solar met hoofdvestiging in Venlo heeft woensdag uitstel van betaling aangevraagd. Volgens een woordvoerder van het bedrijf komt dat vooral door de scherpe prijsdalingen van zonnecellen het afgelopen jaar.

Op de Europese markt is sprake van een overaanbod, waardoor de prijzen het afgelopen jaar met de helft kelderden, aldus Scheuten. Kostenreducties bleken onvoldoende en pogingen een investeerder aan te trekken, mislukten.

Bij Scheuten Solar in Venlo werken iets minder dan 100 mensen, in Gelsenkirchen (Duitsland) iets meer dan 200. De afdeling glas van Scheuten valt buiten de surséance.

Zonnepark

Scheuten kwam vorige maand nog in het nieuws doordat het bedrijf een zonnepark zou gaan bouwen in de Verenigde Staten. Voor de opdracht zou het bedrijf 49 miljoen dollar krijgen. 

Scheuten, van oorsprong een glasbedrijf en als zodanig nog steeds actief, stapte tien jaar geleden in zonnepanelen. Het gehele bedrijf nadert inmiddels met meer dan 1800 werknemers wereldwijd een jaaromzet van 500 miljoen euro.