AMSTERDAM - De in november failliet gegane producent van elektrische aandrijflijnen All Green Vehicles maakt een doorstart, en wordt omgedoopt tot Electric Power Holland.

Van de 20 werknemers krijgen er maar 6 een baan in het nieuwe bedrijf. Dat komt omdat er afscheid wordt genomen van de ombouw van bestaande voertuigen naar een elektrische auto, bijvoorbeeld voor Eneco en Technische Unie.

De dienstverlening aan die bedrijven gaat wel over in handen van Electric Power Holland, vertelt directeur Ewoud Vroegop. Maar verder richt zijn bedrijf zich voortaan enkel op de ontwikkeling, productie en verkoop van elektrische aandrijflijnen voor de logistieke sector.

Kostbaar

"Het ombouwen van auto's is een zeer tijdrovend en kostbaar proces", zegt Vroegop over de activiteiten van het teloorgegane All Green Vehicles. In de markt voor personenauto's heeft zijn bedrijf volgens hem ook geen toegevoegde waarde; autoproducenten ontwikkelen hun aandrijflijn liever in eigen beheer. "Op het gebied van distributievoertuigen kunnen we maatwerk leveren", zegt Vroegop.

Het Kapitaal om Electric Power Holland op te starten is afkomstig van investeringsmaatschappij KR Investments. "Electric Power Holland past goed in onze portefeuille. Wij geloven in elektrisch rijden, voor nu en op langere termijn", zegt mede-eigenaar Roland Notermans.