AMSTERDAM - In Rotterdam zijn woensdag de deuren geopend van een informatiecentrum voor elektrisch rijden. De initiatiefnemers omschrijven het project als "de ontbrekende schakel die het elektrisch vervoer in Nederland een grote stap verder brengt".

Het 'Elektrisch Vervoercentrum' geeft onder meer voorlichting aan bedrijven die hun wagenpark willen vervangen en laat gebruikers zelf elektrische auto's en scooters uittesten.

Het centrum wordt gefinancierd door in totaal dertig partijen, waaronder de gemeente Rotterdam, het Rijk en een aantal bedrijven. Minister van Infrastructuur en Milieu Schultz van Haegen verricht de opening.

De oprichters benadrukken dat door verschillende automerken investeringen gedaan worden voor in eerste instantie nog relatief kleine aantallen elektrische voertuigen. "Het centrum komt de autobranche hierin tegemoet. Ieder merk krijgt de gelegenheid om zijn product beschikbaar te stellen voor de vloot van demonstratie‐auto’s in het centrum."

Het initiatief doet denken aan het door elektriciteitsbedrijf Greenchoice opgerichte informatiecentrum Elipo in Zeist. Daar wordt al vanaf 2009 elektrisch vervoer op de kaart gezet.