Management koopt Solland Solar

AMSTERDAM – Energieconcern Delta verkoopt zonnepanelenfabrikant Solland Solar aan het huidige management. Dit maken beide bedrijven vrijdag bekend. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt.

De ondernemingsraden van beide bedrijven zijn positief over het plan. “Wij vinden het belangrijk dat er voor de 280 medewerkers van Solland duidelijkheid komt”, aldus Peter Boerma, topman van Delta.

Delta zocht al sinds januari naar een oplossing voor Solland. Het energieconcern beleeft weinig plezier aan de zonnecel- en zonnepanelenfabrikant. De markt voor zonnepanelen is erg verslechterd en Solland is dan ook verliesgevend.

Solland gaat zich nu concentreren op de zogenaamde Sunweb technologie. Dit zijn nieuwe generatie zonnepanelen die volgens Solland efficiënter zijn en een hogere energieopbrengst hebben dan vergelijkbare panelen.

Delta kreeg het belang in Solland in 2007. Sindsdien heeft Delta 265 miljoen euro moeten afschrijven op het onderdeel. De sterke concurrentie uit China en de economische crisis zitten de activiteiten van Solland dwars.

Lees meer over:
Tip de redactie