AMSTERDAM - Google heeft een fonds van 280 miljoen dollar opgericht dat de installatie van zonnepanelen op daken bij particulieren moet financieren.

De internetgigant bereikte hierover overeenstemming met SolarCity, een Californische installateur van zonnepanelen, zo meldt de LA Times. De oprichting van het fonds is tot op heden Googles grootste groene investering.

In de afgelopen jaren is het aantal huizen in de Verenigde Staten dat zonnepanelen op het dak heeft flink toegenomen als gevolg van betere financieringsmogelijkheden.

Leasen

SolarCity biedt cliënten gelegenheid de panelen te leasen, waardoor die niet opdraaien voor de enorme installiekosten van zonnepanelen. Klanten betalen alleen voor de elektriciteit die met behulp van zonne-energie wordt opgewekt.

Het fonds van Google wordt gebruikt voor installatie en onderhoud van de zonnepanelen. Volgens de directeur van SolarCity is de investering van Google niet alleen goed voor het milieu, maar ook uiterst rendabel.

In april investeerde Google al 168 miljoen dollar in een project dat gebruik maakt van thermische zonne-energie. Ook investeerde het al miljoenen in andere vormen van duurzame energie.