Japanners onthullen vliegende hogesnelheidstrein

AMSTERDAM - Japanse ingenieurs hebben het prototype van een vliegende hogesnelheidstrein onthuld. Het duurzame gevaarte is bedoeld voor vervoer in de stad.

De zogenaamde Aero Train bevat elektrische propellors en drie vleugels aan weerszijden van de romp, die het voertuig letterlijk een paar centimeters boven de grond laten vliegen. De trein is zo ontworpen dat het volledig moet worden aangedreven door wind-en zonne-energie.

De Aero Train, in actie getoond op een video, zou zich voort moeten bewegen binnen een tunnel met zonnepanelen die de batterijen van de propellors direct voeden. Verder moet de tunnel gecompleteerd worden met windgeneratoren.

Daarmee wordt veel van de stadsinfrastructuur gevergd, maar de ontwikkelaars vragen niet het onmogelijke: eerder heeft het stadsbestuur van Peking in een buitenwijk een speciaal traject aangelegd voor een bus die op levensgrote poten rijdt en daarmee verkeer onder zich door kan laten rijden.

De ontwikkelaars willen nu een prototype creëren, dat door twee personen bestuurd kan worden. De Aero Train zou in theorie een snelheid van 200 kilometer per uur moeten kunnen halen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie