AMSTERDAM – CloudApps, een Brits bedrijf dat duurzame software ontwikkelt, heeft een applicatie gelanceerd die ervoor zorgt dat werknemers kunnen zien hoe groen ze bezig zijn.

Dat schrijft de site Businessgreen.com. Software die het energieverbruik en de ecologische voetafdruk meet wordt steeds populairder binnen grote organisaties. Het helpt het bedrijfsleven zich te houden aan klimaateisen.

De nieuwe software SuMo, een afkorting van Sustainability Momentum, laat zien hoe individuele werknemers of afdelingen presteren ten opzichte van de duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming en hoe het ervoor staat met hun voetafdruk.

Kosten

“De lancering van SuMo zal duurzaamheid een aspect van het normale kantoorleven maken”, verklaart CloudApps-directeur Simon Wheeldon tegenover de site. “Wanneer iedere werknemer een kleine bijdrage kan leveren aan energiebesparing en de beperking van afval, zullen bedrijven hun kosten snel zien dalen.”

De software zal werknemers bovendien adviezen geven over de reductie van de ecologische voetafdruk, door bijvoorbeeld videoconferenties en carpoolen.