AMSTERDAM - Johan Cruijff heeft zich dinsdag tijdens een vergadering van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax de woede op de hals gehaald van zijn collega-commissarissen.

De voormalige nummer 14 verscheen dinsdag tijdens een bijeenkomst van de rvc in de Amsterdam Arena met Tscheu La Ling aan zijn zijde, in wie Cruijff een geschikte directeur voetbalzaken ziet.

Die mening wordt echter niet gedeeld door zijn collega-commissarissen Steven ten Have (de voorzitter), Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids. Zij keerden zich in een eerder stadium al tegen de aanstelling van Ling en voelden zich volgens de NOS overvallen door de actie van Cruijff.

Harde woorden

Er zouden tijdens de rvc-vergadering harde woorden zijn gevallen. Davids heeft de vergadering zelfs boos verlaten.

Een maand geleden bracht een delegatie van Ajax nog een bezoek aan Cruijff in Barcelona. De Ajax-icoon zou zich er toen bij hebben neergelegd dat Ling niet aantreedt als directeur voetbalzaken.

Reactie Ajax

Ajax wilde donderdag niet reageren op het bericht. ''We doen geen inhoudelijke mededelingen over wat er is besproken in de raad van commissarissen'', zei een woordvoerder.

Ling was overigens woensdag ook weer in de Arena. Hij bekeek vanuit dezelfde skybox de wedstrijd van Ajax tegen Olympique Lyon.

Prikkelende tweet

Davids heeft donderdag met een prikkelende tweet gereageerd op de nieuwe commotie rond Cruijff en de raad van commissarissen. "Van horen zeggen, leert men liegen", liet de oud-international weten.

Tegenover Voetbal International bevestigde Ling donderdagavond zijn aanwezigheid bij de rvc-vergadering. "Ik was daar op uitnodiging van Johan Cruijff. Niet als kandidaat-directeur, maar als oud-topsporter."

"Edgar is inderdaad op zeker moment weggegaan, maar daar wil ik verder niet op ingaan."