Bij protesten tegen het immigratiebeleid van de Amerikaanse regering in de hoofdstad Washington D.C. zijn volgens Amerikaanse media bijna zeshonderd mensen gearresteerd.

De demonstranten drongen een kantoorgebouw van de Amerikaanse Senaat binnen en riepen er leuzen tegen president Donald Trump.

De demonstranten waren vooral in het wit geklede vrouwen. Ze gingen op de grond van het gebouw zitten en hulden zich in zilverkleurige dekens. Nadat de demonstranten hadden geweigerd het pand te verlaten, zijn ze in de boeien geslagen.

Bij de actie waren ook enkele Democratische parlementsleden aanwezig om hun steun aan de demonstranten te betuigen. Senator Kirsten Gillibrand hield een bord omhoog met de tekst: "Stop de detenties nu."

President Trump ligt onder vuur vanwege zijn immigratiebeleid, waarbij illegale immigranten van hun kinderen werden gescheiden. Beelden van jonge kinderen in kooien en geluidsfragmenten van kinderen die om hun ouders roepen, zorgden de afgelopen weken al voor meerdere massale protesten.

Herenigd

Onder druk van de kritiek maakte Trump vorige week met een decreet een einde aan het omstreden beleid. Tevens bepaalde een federale rechter woensdag dat aan de grens gescheiden migrantenfamilies met minderjarige kinderen weer herenigd moeten worden.

Trump is echter niet van plan een eind te maken aan zijn 'zero tolerance'-beleid ten aanzien van mensen die illegaal de grens oversteken en volgens hem voor veel criminaliteit zorgen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!