Vanaf dinsdag zijn mondkapjes verplicht in publieke binnenruimten zoals stationsgebouwen, musea, benzinestations en winkels. Personen van dertien jaar en ouder moeten zich houden aan de regel. Mocht je toch zonder mondkapje zo'n ruimte betreden, dan kan je een boete van 95 euro krijgen. Mondkapjes zijn regelmatig punt van discussie, zo ook bij NU.nl-bezoekers. In de aanloop naar de verplichting behandelen we de meest gestelde vragen over mondkapjes met factchecker Shannon Bakker.

Abonneer je op de podcast

In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de donderdag is gebeurd.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.