Als het aan het kabinet ligt, geldt in Nederland dit jaar een algeheel vuurwerkverbod voor consumenten. Dat betekent dus geen vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling. In de Dit wordt het nieuws-podcast hoor je Tjeerd de Faber, oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam, over het mogelijke verbod.

Door het beoogde verbod, waarover het kabinet waarschijnlijk vrijdag de knoop doorhakt, moet de druk op de zorg worden verlicht. De spoedeisende hulp heeft de handen vol aan de coronazorg en zit niet te wachten op honderden vuurwerkslachtoffers.

Abonneer je op de podcast

In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de donderdag is gebeurd.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.