De Japanse duizendknoop is een invasieve exoot die vrij moeilijk te stoppen is en zelfs door asfalt wil groeien. Het is lastig om deze plantensoort uit te roeien en dat kan dan ook veel tijd en geld kosten. Daarom kun je er maar beter vroeg bij zijn als je hem ziet groeien in je tuin. Chris van Dijk, onderzoeker Plant en Milieu aan Wageningen University & Research vertelt hoe deze soort in Nederland is terechtgekomen en wat ertegen gedaan kan worden.

Abonneer je op de podcast

In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de woensdag is gebeurd.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.