In Nederland hebben we te maken met een haperend testsysteem, maar in China testen ze erop los. Want binnen een week wil het land alle negen miljoen inwoners van de havenstad Qingdao laten testen. Dit omdat er zondag twaalf nieuwe besmettingen met het coronavirus waren geregistreerd. Wat zegt dat over de Chinese aanpak in verhouding tot die van Nederland? We vragen het aan Chinadeskundige Fred Sengers.

Abonneer je op de podcast

In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de dinsdag is gebeurd.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.