Protestleider Maria Kolesnikova werd eerder deze week aangehouden in Belarus (wat we voorheen Wit-Rusland noemden). De druk op de Belarussische president Alexander Lukashenko lijkt te groeien nu de woede in het land niet meer enkel op hem gericht is.

Inmiddels klinken de anti-Russische geluiden in Belarus steeds luider, nu het erop begint te lijken dat Lukashenko enkel aan de macht kan blijven met steun vanuit het Kremlin. Tony van der Togt, Oost-Europadeskundige verbonden aan Clingendael, licht de situatie toe in de Dit wordt het nieuws-podcast.

Abonneer je op de podcast

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. Gebruikers van een iOS-apparaat kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur je een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.