Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben het land donderdagavond weer op scherp gezet in een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Om de stijgende lijn een halt toe te roepen, moeten we ons namelijk allemaal weer aan de huidige coronaregels houden. Wat er allemaal besproken is, hoor je van politiek verslaggever Avinash Bhikhie.

Rutte en De Jonge legden vooral de nadruk op het naleven van de coronaregels, meer testmogelijkheden en extra opties voor lokale of misschien zelfs landelijke maatregelen.

Na zes weken moesten de beleidsmakers het volk weer op scherp zetten. Hoe ze dat precies deden, vertelt politiek verslaggever Bhikhie. Zag hij een kabinet dat de crisis nog onder controle heeft of een kabinet dat de controle kwijt is?

Abonneer je op de podcast

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.