Wielrenner Fabio Jakobsen wordt in elk geval tot vrijdag in coma gehouden. Dat zeggen de artsen in het Poolse ziekenhuis waar hij in de nacht van woensdag op donderdag een vijf uur durende operatie heeft ondergaan. Jakobsen raakte zwaargewond na een crash tijdens de Ronde van Polen en daardoor rijst de vraag hoe veilig het is binnen de wielersport.

De 23-jarige renner wilde inhalen maar doordat Dylan Groenewegen van zijn lijn afweek vloog Jakobsen tegen de hekken en kwam hij hard ten val. De internationale wielerunie veroordeelde de gevaarlijke actie van Groenewegen en daarover hoor je in deze podcast oud-wielrenner Bobbie Traksel van de wielervakbond VVBW.

Abonneer je op de podcast

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.