Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) spreken donderdag na zes weken het land weer toe. De persconferentie zal gaan over het groeiende aantal coronabesmettingen. Wat moet het kabinet doen om dat tegen te gaan? En is het nog wel op tijd met deze wake-upcall? We vragen het aan politiek verslaggever Avinash Bhikhie.

Een verdubbeling van het aantal besmettingen, GGD's die onder druk staan en burgers die zich steeds minder aan alle coronaregels houden; het gaat niet de goed kant op en het doemscenario is een tweede coronagolf. Daarom heeft het kabinet dan ook een persconferentie ingelast voor donderdag 19.00 uur. Wat je ervan kan verwachten en of het niet aan de late kant is, vragen we aan politiek verslaggever Avinash Bhikhie.

Abonneer je op de podcast

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.