In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Als je Amsterdam of Rotterdam ingaat, doe je er goed aan een mondkapje mee te nemen. Op een aantal plekken in het centrum geldt vanaf woensdag namelijk een mondkapjesplicht.

De gemeenten zullen met borden aangeven waar de draagplicht geldt en winkeliers hebben posters gekregen waarmee ze het naar de klant kunnen communiceren. Als het dan toch nog iemand ontgaan is, zullen er speciale hosts aanwezig zijn die mondkapjes uitdelen. Het zou dus allemaal duidelijk moeten zijn voor zowel inwoners als toeristen.

Maar dan nog wordt het spannend of dit allemaal vlekkeloos verloopt, want er is behoorlijk wat kritiek op het beleid. Zullen we ons aan deze verplichting houden? Daarover hoor je gedragspsycholoog Martin Appelo.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.