In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In april 2018 werd het lichaam van de 72-jarige Gerrit Thomassen gevonden in zijn appartement in Lelystad. Hij zou vermoord zijn door Jan van K. en Michel B., die het slachtoffer kenden uit een tbs-kliniek. Een van hen was op verlof en de ander was uitbehandeld verklaard. Dinsdag begint de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen hen.

In deze podcast vertelt rechtbankverslaggever Joris Peters alles over deze opvallende roofmoord en of we met een structureel probleem te maken hebben; het is immers niet de eerste keer dat een tbs'er op verlof of een uitbehandelde tbs'er de fout ingaat.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.