In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Saoedi-Arabië laat dit jaar slechts duizend moslims toe aan de de hadj, de belangrijke islamitische bedevaart richting Mekka. Daartoe heeft het land besloten vanwege de coronapandemie.

Het aantal bedevaartganger is daarmee veel lager dan in voorgaande jaren. Toen ging het om miljoenen moslims die richting Mekka trokken voor deze heilige gebeurtenis.

Wat kunnen we dit jaar verwachten en wat doen de autoriteiten om de hadj ook in de komende jaren veilig te houden? Daarover hoor je Marjo Buitelaar, hoogleraar hedendaagse islam bij de Rijksuniversiteit Groningen in de Dit wordt het nieuws-podcast.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.