In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de donderdag is gebeurd.

De goudprijs heeft maandag een nieuwe recordhoogte bereikt: 1.920,90 dollar (ongeveer 1.640 euro) per troy ounce. Met deze nieuwe prijs is het vorige record uit 2011 verbroken.

Voor wie is dit nou belangrijk, een stijgende goudprijs? Waarom schrijven we er best vaak over? En waarom hechten we ons zo aan die goudprijs op de wereldmarkt? Je hoort Georgette Boele, valuta- en edelmetalenspecialist bij ABN AMRO erover in de Dit wordt het nieuws-podcast.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.