In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de dag is gebeurd.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een einde gemaakt aan de voorkeursbehandeling van de regio Hongkong. De aanleiding hiervoor is de nieuwe Chinese veiligheidswet die er is ingevoerd. Daarnaast ondertekende Trump een wet die Amerikaanse banken verbiedt zaken te doen met Chinese functionarissen die de Chinese restricties uitvoeren in Hongkong.

Het is weer een nieuw hoofdstuk in de aanhoudende spanningen tussen de VS en China. Hoe nijpend is de situatie nu? We vragen het aan buitenlandredacteur Matthijs le Loux.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.