In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de maandag is gebeurd.

Positief nieuws voor strandtenthouders. Zij hoeven dit jaar namelijk niet verplicht af te bouwen. Om de ondernemers een steun in de rug te geven, kunnen ze kosten besparen door het pand aan zee te laten overwinteren.

Minister Kajsa Ollongren maakte dat deze maandag bekend. Wel is de vraag of dit gebaar genoeg is voor de ondernemers, of is het slechts uitstel van executie? Daarover hoor je Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland, in de Dit wordt het nieuws-podcast.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.