In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

In mei werden parlementsverkiezingen gehouden in Suriname. De grote vraag was wie de winnaar werd: Chan Santokhi of de zittende president Desi Bouterse. De verkiezing liep uit in een groot verlies voor Bouterse en Santokhi werd met zijn partij de grootste.

Maandag kiest het parlement van Suriname, De Nationale Assemblée, wie de nieuwe president en vicepresident van het land gaan worden. Veel keus is er niet, want er staan maar twee namen op de lijst: Santokhi voor het presidentschap en Ronnie Brunswijk voor het vicepresidentschap. Niet iedereen is enthousiast over Brunswijks kandidatuur. Dit vanwege zijn criminele verleden en zijn loopbaankeuzes.

Over de verkiezing van maandag praten we met journalist Roy Khemradj.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.