In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

De schooldeuren in Regio Noord blijven gesloten. Niet vanwege de coronapandemie, maar omdat ze daar officieel vakantie hebben. Andere regio's moeten nog één of twee weken wachten en dan is ook daar de druk van de ketel.

Het onderwijs heeft een bijzondere tijd achter de rug. Van via een videoverbinding lesgeven, naar opgesplitst weer terug de klas in en uiteindelijk volledige klassen op de basisscholen en gesplitste groepen op de middelbare scholen. Dat zijn een hoop veranderingen in een paar maanden tijd.

Hoe was voor de docenten zelf van het basis- en voortgezet onderwijs? Dat vragen we aan Jacqueline Diehl, leerkracht op een montessorischool in Haarlem en Martine Lokhorst, docent Nederlands en geschiedenis op een middelbare school in Hilversum.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.