In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Wanneer laat je een land weer op stoom komen als je nog midden in een epidemie zit? Het was en blijft de vraag voor Amerika. In Nederland hebben wij een week achter de rug van een reeks versoepelingen. Aan de andere kant van de oceaan hebben ze dagelijks te maken met records aan coronabesmettingen.

Zo zijn er donderdag meer dan 53.000 COVID-19-gevallen gemeld en in 37 van 50 staten van het land werd daarnaast een stijgende lijn in het aantal besmettingen waargenomen. Daardoor staat de teller van het totale aantal besmettingen in het land op meer dan 2,7 miljoen.

Amerika wordt dus weer geteisterd door een recordbrekende coronagolf. Hoe reageert het land en zijn president hierop? Dat vragen we aan buitenlandredacteur Matthijs le Loux.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.