In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op deze donderdag is gebeurd.

EncroChat beloofde gebruikers dat ze honderd procent veilig met elkaar konden chatten zonder pottenkijkers. Daarom werd het communicatienetwerk veelvuldig gebruikt door criminelen die openlijk met elkaar praatten over drugshandel, liquidaties en andere misdaadzaken.

Maar die belofte kon de chatservice niet helemaal waarmaken, want de politie slaagde erin de servers te kraken en keek maandenlang mee. Dat heeft een schat aan waardevolle informatie opgeleverd, maakte de politie vandaag bekend.

In deze podcast vertelt verslaggever Joris Peters welke gevolgen dit gaat hebben.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.