In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de woensdag is gebeurd.

Een referendum in Rusland dat je eigenlijk niet als referendum mag beschouwen. Al zeven dagen is in Rusland een volksstemming bezig en woensdag is de officiële laatste dag. Experts zijn sceptisch of deze volksstemming wel eerlijk verloopt en Russen worden ingepakt met presentjes en een vrije dag. Allemaal om mensen te beïnvloeden om te gaan stemmen over een pakket ingrijpende hervormingen.

Waaronder of president Vladimir Poetin tot 2036 zou kunnen aanblijven als president. Alles wat je erover moet weten hoor je van Hella Rottenberg, van het kennisplatform Raam op Rusland.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.