In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Zondag zal Polen in het teken staan van de presidentsverkiezingen. In aanloop naar deze belangrijke dag leek het alsof het coronavirus compleet was verdwenen uit het land: handen schudden, op de foto gaan en knuffels uitdelen. Alles werd uit de kast gehaald voor de campagnes, ongeacht het virus. Alleen de economische gevolgen van de coronacrisis kunnen nu beslissend zijn voor deze verkiezingen.

Buitenlandredacteur Matthijs le Loux heeft zich deze week in de Poolse presidentsverkiezingen gestort. Waar hij normaal voor NU.nl nieuws uit Amerika of het Verenigd Koninkrijk volgt, heeft hij nu een NUweekend-stuk geschreven over deze opmerkelijke verkiezingen.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.