In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Komen ze wel, of komen ze niet? Nou, de marinierskazerne komt er niet, maar een compensatie komt er wel. De belofte om de marinierskazerne te verhuizen naar Vlissingen werd dit jaar niet nagekomen, en door dit politieke debacle mogen de Zeeuwen nu hopen op compensatie. De vraag is alleen nog even waar die precies uit bestaat.

De afgelopen dagen is al het een en ander uitgelekt. Zo wordt er gesproken over een zwaar beveiligde gevangenis, een rechtbank en betere aansluiting op de rest van Nederland. We gaan hierover in gesprek met Herman Lelieveldt, politicoloog aan University College Roosevelt in Middelburg.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Je vindt de Dit wordt het nieuws-podcast elke maandag tot en met vrijdag in de ochtend en in de middag op NU.nl.