In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de woensdag is gebeurd.

De jacht naar een vaccin tegen het coronavirus is in volle gang. Over de hele wereld zijn al meer dan honderd potentiële vaccins tegen COVID-19 in ontwikkeling. En daarbij worden geen kosten bespaard. Bill Gates, de WHO en UNICEF startten donderdag een geldinzamelingsactie om de zoektocht te ondersteunen. Maar ook om ervoor te zorgen dat het toekomstige vaccin voor iedereen toegankelijk wordt, ook voor mensen in armere landen.

Maar is dat realistisch? In deze podcast vertelt hoogleraar Global Health Economics Maarten Postma waarom dit - ondanks de goede bedoelingen - niet gaat lukken.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: Podcast@nu.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.