In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de dinsdag is gebeurd.

AZ heeft afgelopen vrijdag in een brief aan de UEFA uiteengezet waarom de eerste plek in de Eredivisie aan de Alkmaarders en niet aan Ajax toegewezen had moeten worden.

Je zou kunnen spreken van ongelukkige timing voor dit verzoek, aangezien de vier topclubs (Feyenoord, PSV, Ajax en AZ) momenteel bezig met een solidariteitsfonds waarmee kleinere clubs gesteund worden met de Europese inkomsten van de grote clubs.

Presentator Frank Brinkhuis bespreekt met sportverslaggever Rypke Bakker wat voor gevolgen deze actie kan hebben voor het imago van AZ.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast je of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.