In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de woensdag is gebeurd.

In deze podcast verdiepen we ons in het bericht dat het Hongaarse parlement heeft ingestemd met een zeer omstreden wet. Het wordt namelijk onmogelijk voor transgender- en intersekse personen om hun geslacht formeel te veranderen. Belangenorganisaties omschrijven deze wet als een 'ant-transgenderwet' en roepen op tot actie, zo ook met een petitie. We gaan hierover praten met Brand Berghouwer, voorzitter van Transgender Netwerk Nederland.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.