In de middagpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we wat eerder op de dinsdag is gebeurd.

Het is toch wel het woord van de week: versoepeling. Niet alleen in Nederland worden de coronamaatregelen versoepeld, maar ook in tal van andere landen, waaronder Rusland. Daar zou sinds deze dinsdag een einde zijn gekomen aan de strenge lockdown. Zo mogen mensen in de niet-essentiële sectoren van de economie weer aan de slag.

De beslissing van de Russische president Vladimir Poetin zorgt voor veel verbazing, want het coronavirus is nog heel actief in het land en het is ook wat complexer dan het lijkt. We praten hierover met Hella Rottenberg van het kenniscentrum Raam op Rusland.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Bevalt deze middageditie van onze podcast of mis je wellicht iets wat de afleveringen nog completer zou maken? Reageer hieronder via ons discussieplatform NUjij.